|
między teorią a prawdą (Kamila) |
|
|
Czy odnośnie łysienia plackowatego powstały tylko i wyłącznie teorie czy są też jakieś fakty na których można się oprzeć? (więcej...) |
|
|
atakowane kobiety czy mężczyźni (Samantha) |
|
|
Z tego co zauważyłam chotoba ta w większym stopniu atakuje mężczyzn niż kobiety. Od czeego to zależy jesli chodzi o płeć? (więcej...) |
|
|
Łysienie plackowate Alopecia (leszek) |
|
|
na pewno pomoże trzymam kciuki oby ból już nie wrócił (więcej...) |
|
|
łysienie u nastolatka (Gabryśka) |
|
|
dzień dobry, mój brat od ponad roku choruje na łysienie plackowate, ma 14 lat. po różnych lekach zapisanych przez lekarzy dermatologów włosy zaczęły mu powoli odrastać jednak zaczęły się zmiany na skórze. dostał krostek które przemieniają się w strupki. co można z tym zrobić? gdzie szukać pomocy? (więcej...) |
|
|
Co zrobić? (Cyryl) |
|
|
Cześć. Mam poważny problem. Od roku choruje na łysienie plackowate. Czy można jakoś temu zaradzić? (więcej...) |
|
|
powracające łysienie plackowate (Dobromir) |
|
|
Cierpiałem na łysienie plackowate kilka lat temu, w tedy stosowałem jakieś maści od derma. które po dłuższym czasie pomogły. Na kilka lat miałem spokoju, teraz obserwuję na swojej brodzie ponowne braki włosów. Czy to możliwe żeby choroba powróciła? Czy można ją wyleczyć całkowicie czy będzie zawsze powracać? (więcej...) |
Mężczyźni zaczynają łysieć w różnym wieku. Zazwyczaj zjawisko to występuje między dwudziestym a pięćdziesiątym rokiem życia, po trzydziestce szczególnie się nasila. Proces łysienia jest uwarunkowany genetycznie, szczególnie u rasy białej.
Skóra właściwa
Skóra jest jednym z największym narządem ludzkiego ciała. Jak powszechnie wiadomo zbudowana jest przede wszystkim z naskórka oraz skóry właściwej. Każda z tych warstw pełni ważne dla organizmu funkcje i z tego powodu trzeba o nie odpowiednio dbać.